МБАЛ Св.Анна“, Варна, не е пред фалит, съобщиха от ръководството на

...
МБАЛ Св.Анна“, Варна, не е пред фалит, съобщиха от ръководството на
Коментари Харесай

Опровержение: Болница ``Св. Анна`` във Варна не е пред фалит - Здраве

МБАЛ „ Св.Анна “, Варна, не е пред банкрут, оповестиха от управлението на лечебното заведение в писмо до медиите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано

От управата на болничното заведение показват, че " такива изказвания са тенденциозни и безотговорни – както към тези над 1200 души, които работят в нея, по този начин и към нейните сътрудници и стотиците заболели, които всеки ден получават качествена здравна грижа ".

МБАЛ „ Света Анна – Варна “ има необслужени отговорности, както множеството работещи на високи обороти български лечебни заведения и разплащанията се вършат по необходимост. Това обаче нито е защитавана загадка, нито е проблем, по който управлението на болничното заведение не работи интензивно. От месеци огромни български банки са в подготвеност да обезпечат заем, с който болницата да изведе на чисто финансовите си индикатори и да проработи без отговорности. Дали и по кое време това ще се случи, ще реши страната в лицето на Министерството на здравеопазването в качеството си на максимален акционер и притежател на лечебното заведение, се показва в писмото.

От болничното заведение прецизират, че тя работи на цялостни обороти в денонощен режим на банкет и лекуване и поема над 90% от незабавния травматизъм в Източна България. Всички работещи си получават възнагражденията по график.

" Тенденциозни изказвания, всяващи подозрение в работоспособността на болничното заведение, са демонстрация на безнаказаност и зле прикрити властови апетити ", се споделя още в писмото на управата на болница „ Св.Анна “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР